Nå starter rivingen av Dalandgården og Citygården

Uviklerne bak K14 har brukt koronapandemien til å foredle prosjektet, og jobbet med nye leietakere. Nå starter rivingen like over sommeren.

Unni Mesel fra Næringsmegleren tar gjerne imot henvendelser. Her med Håvard Bjorå fra JB Ugland. Foto: Aptum v/ Lisa Mari Bynes

Dalandgården og Citygården er døpt om til K14, og skal bli Kristiansands nye innovative næringslivshub. Prosjektet har vært mye omtalt det siste halvannet året, og de gamle bygårdene skulle opprinnelig blitt revet i august 2020. Grunnet koronapandemien så utbyggerne seg nødt til å utsette, men nå er datoen for riving satt.

– Vi begynner rivingen i august, og holder på med det utover høsten. Byggestart blir så fort alt er revet, og da har vi som mål at alle leietakerne er på plass i løpet av første halvår 2024, røper Håvard Bjorå i J.B Ugland Eiendom, som i lag med BRG og Daland Eiendom står bak K14.

Bjorå er klar på at de gjerne skulle satt i gang prosjektet i 2020, men korona snudde opp ned på potensielle leietakere.

– Entusiasmen for prosjektet var veldig stor i starten av 2020. Heldigvis holdt entusiasmen seg like høy gjennom året, men bedriftene fikk mer enn nok å tenke på. Da var ikke en flytteprosess noe man hadde tid til å holde på med samtidig, forklarer Bjorå.

K14 skal inneholde 13.000 kvadratmeter moderne kontorlokaler, og et levende innendørs bytorv på gateplan. Kontorlokalene blir skalerbare, og tar utgangspunkt i fremtidens kontorlokaler. En fremtid som er langt nærmere nå, enn hva man trodde da prosjektet ble løftet frem ved inngangen til 2020.

– Arbeidslivet er i kontinuerlig endring, og vi trodde denne endringen skulle komme gjennom de neste årene, men jeg vil påstå at pandemien har fremskyndet prosessene med kanskje fem år, bare på 14 måneder. Det å kunne tilby fleksibilitet blir viktigere når fremtiden er usikker. Samtidig som at man ser at arbeidet kan gjøres på andre plasser enn kontoret, så har også betydningen av kontorer som samlingsplass, og kulturbygger vært veldig synlig. Man ønsker å føle at man er en del av noe større, forklarer Bjorå som selv har sett denne utviklingen i London og andre storbyer.

K14

- På 14 sekund

 1. Midt i Kristiansand
 2. Fleksible lokaler
 3. Totalt 26.000 kvm
 4. 800 kvm takhager
 5. Breeam-NOR Very Good
 6. For 1 til 500 ansatte
 7. Felles møteplasser
 8. Gründere og etablerere
 9. Fokusrom
 10. Digital i front
 11. Hitech møterom
 12. Lunsjrestaurant
 13. Inspirasjonsrom
 14. Butikklokaler

Meld din interesse

Velg hvordan vi kan kontakte deg:

Du kan melde deg av når som helst ved å klikke på lenken i e-poster du mottar fra oss.

Vi bruker Mailchimp som vår markedsføringskanal. Ved å klikke under godtar du at informasjonen vil bli overført til Mailchimp. Les mer her.

Jens Helge Hodne

Kontor / Næringsmegleren
40 40 86 12 Send email

Mikal F. Smeplass

Kontor / Næringsmegleren
90 81 88 99 Send email

Unni Mesel

Retail / Næringsmegleren
95 25 80 37 Send email
Last ned prospekt