Godt i gang med grunnarbeidene

Er du i nabolaget kan du ikke unngå å merke spuntingen som foregår på tomta til K14.

Bilder av kvadraturen i Kristiansand tatt med drone (spesialtillatelse)

Å spunte seg 14 meter ned i hard sand er dessverre ikke forenelig med stillhet og ro. Naboer er godt informert, og arbeidsfellesskapet, bestående av BRG Entreprenør og J.B. Ugland Entreprenør, har en god, løpende dialog med dem. Fremdriften er nøye planlagt, men logistikken byr på en utfordring der tomta ligger midt mellom trange gater med trafikk hele døgnet.

Spuntingen foregå frem til de er ferdige i midten av april – i god tid før utesesongen går i gang. Da startes betongarbeidene opp, og ved utgangen av 2023 er råbygget etter planen 75% ferdig.

 

Slik blir gågaten seende ut med belegningssten. Her trekker man bybildet inn under tak. Illustrasjon: Ark Net/ Brick Visuals / Radius Design

Den to-etasjes parkeringskjelleren som var under det gamle bygget er revet, og ny skal bygges opp med plass til ca. 180 biler. K14 skal huse flere hundre arbeidstakere, og det satses hardt på å tilrettelegge for annen transport enn bil til jobb. I kjelleren blir det nemlig sykkelparkering med plass til 360 sykler, med egen rampe for nedkjøring, servicestasjon og ladestasjon for elsykler.

Snart er altså den mest støyende delen av byggingen over. Da er vi et skritt nærmere praktbygget som med kontorlokaler, handlegate og serveringssteder virkelig vil løfte denne delen av byen.

 

Fakta om K14

 1. Midt i Kristiansand
 2. Fleksible lokaler
 3. Totalt 26.000 kvm
 4. 800 kvm takhager
 5. Breeam-NOR Very Good
 6. For 1 til 500 ansatte
 7. Felles møteplasser
 8. Gründere og etablerere
 9. Fokusrom
 10. Lunsjrestaurant
 11. Butikklokaler

Meld din interesse

Velg hvordan vi kan kontakte deg:

Du kan melde deg av når som helst ved å klikke på lenken i e-poster du mottar fra oss.

Vi bruker Mailchimp som vår markedsføringskanal. Ved å klikke under godtar du at informasjonen vil bli overført til Mailchimp. Les mer her.

Jens Helge Hodne

Kontor / Næringsmegleren
40 40 86 12 Send email

Mikal F. Smeplass

Kontor / Næringsmegleren
90 81 88 99 Send email

Unni Mesel

Retail / Næringsmegleren
95 25 80 37 Send email
Last ned prospekt